Pregled vida


Strokovni pregled vida in oči


V naši optiki izvajamo optometristične očesne preglede, vsak torek in petek. Nimamo čakalnih vrst! Vaše oči bo pregledal priznani optometrist dr. Emil Oblak.


Optometristični pregled vida in oči


Kako poteka optometristični pregled?


  1. Najprej se optometrist pogovori z vami ali že imate dioptrijo in skupaj z vami razišče družinske bolezni in očesna stanja. V primeru, da že nosite očala, se pogleda tudi obstoječa dioptrija v očalih.

  2. Nato se opravi objektivno meritev dioptrije s skiaskopom, ki omogoči tudi vpogled v morebitne napake na roženici. Skiaskopija je metoda, ki zahteva veščega optometrista, kot je naš dr. Emil Oblak. Tako dobimo osnovo za subjektivno refrakcijo.

  3. Sledi subjektivna meritev dioptrije. Zato se uporabljajo različni testi, saj na primer meritev za delo na računalniku ali meritev za vožnjo zahteva različne preverbe. Optometrist na tej točki opravi tudi pregled binokularnega vida (kako se obnašata obe očesi skupaj). Temu sledi še binokularna izenačitev dioptrije, ki omogoči optometristu ključne podatke za končno natančno določitev dioptrije.

  4. Po meritvi dioptrije sledi še pregled oči še z biomikroskopom. S pomočjo biomikroskopa optometrist temeljito pregleda veke, sprednji prekat, roženico, očesno lečo, veznico in šarenico ter očesno ozadje. Nato izmeri še očesni pritisk. V kolikor med pregledom optometrist prepozna anomalije ali očesne težave, vas bo napotil naprej k oftalmologu na podrobnejši očesni pregled.

  5. Po končanem očesnem pregledu vida in oči, ki skupaj traja 20 minut, optometrist preda izvide optiku, ki naprej poskrbi za natančno izdelavo očal oz. naroči po predlogu optometrista ustrezne kontaktne leče. Po potrebi optik izmeri še medzenično razdaljo.


Komu je namenjen optometristični pregled vida in oči


Pregled vida Ljubljana

Pregled vida, ki ga opravi optometrist, je namenjen vsem, ki že imate dioptrijo in vsem, ki sumite, da se vam je pojavila dioptrija. Naš optometrist pregleduje oči odraslim, seniorjem, otrokom in tistim, ki podaljšujejo vozniški izpit.


Še posebej priporočamo optometristični očesni pregled računalniškim delavcem, saj naš optometrist dobro pozna težavo digitalnega stresa in sindrom računalniškega vida. Pri intenzivnem gledanju v ekrane (več kot 8 ur/dan), svetujemo, da opravite očesni pregled vsako leto, ne na dve leti, kot se priporoča običajno.


Kaj so prednosti optometrističnega pregleda


Optometrist je specializiran na področju različnih očesnih meritev. Glavna prednost optometrističnih meritev pride do izraza pri natančnih meritvah za kompleksne dioptrije, kot so visoka kratkovidnost/daljnovidnost, astigmatizem s cilindri, presbiopia in koregiranje dvojnega vida s prizmami.


Pri naročilu progresivnih očal se dodatno posveti specifičnim meritvam.


Posebno pozornost se tudi posveča otrokom z nerazvitim vidom (ambliopijo), ki potrebujejo vaje za izboljšanje vida.


Pregled vida za očala


Najbolj pogosto opravljamo pregled vida za očala. Optometrist natančno pogleda ali ste kratkovidni, daljnovidni, starovidni in ali imate astigmatizem. Glede na izvid vam priporoči namenska očala, na primer očala za branje, očala za vožnjo, očala za računalnik, progresivna očala, itd.


Naš optometrist pa se dobro spozna tudi na dvojni vid, ki ga uravna s pomočjo prizem. Glede na izvid vam nato optik izdela očala za dvojni vid.


Pregled vida za kontaktne leče


Pregled vida za kontaktne leče poteka podobno kot pregled za očala, le da optometrist dodatno preveri zdravje vaše očesne površine, kamor se bo položila kontaktna leča. Izmeri tudi obliko vašega očesa. Nato optometrist glede na meritev dioptrije in stanje vaših oči določi vrsto kontaktnih leč. V naši optiki nudimo bogat asortiman mehkih kontaktnih leč.


V kolikor ste začetnik ali neizkušen uporabnik kontaktnih leč, lahko v naši optiki opravite tudi učenje o uporabi in negi kontaktnih leč. Uvajanje v uporabo kontaktnih leč vodi naša medicinska sestra.


Vabljeni v Ljubljano, v center mesta na temeljit očesni pregled. Jamčimo 100% strokoven pregled vida in oči in natančno meritev dioptrije.

Na pregled se naročite enostavno preko telefona 01 43 05 086 ali mobitela 051 65 11 00. Ali pa kliknite na spodnji gumb in izpolnite spletni obrazec.Naročilo na očesni pregled


Sorodni članki: