facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

Namen optometrističnega pregleda

V naši optiki izvajamo optometristične očesne preglede, vsak torek in petek. Nimamo čakalnih vrst! Vaše oči bo pregledal priznani optometrist dr. Emil Oblak.

Komu je namenjen optometristični pregled vida in oči

Pregled vida, ki ga opravi optometrist, je namenjen vsem, ki že imate dioptrijo in vsem, ki opažate spremembo vida. Naš optometrist pregleduje oči odraslim, seniorjem, otrokom in tistim, ki podaljšujejo vozniški izpit.

Še posebej priporočamo optometristični očesni pregled računalniškim delavcem, saj naš optometrist dobro pozna težavo digitalnega stresa in sindrom računalniškega vida. Pri intenzivnem gledanju v ekrane (več kot 8 ur/dan), svetujemo, da opravite očesni pregled vsako leto, ne na dve leti, kot se priporoča običajno.

Kaj so prednosti optometrističnega pregleda

Optometrist je specializiran na področju različnih očesnih meritev. Glavna prednost optometrističnih meritev pride do izraza pri natančnih meritvah za kompleksne dioptrije, kot so visoka kratkovidnost/daljnovidnostastigmatizem s cilindri, presbiopia in koregiranje dvojnega vida .

Pri naročilu progresivnih očal se dodatno posveti specifičnim meritvam.

Posebno pozornost se tudi posveča otrokom z nerazvitim vidom (ambliopijo), ki potrebujejo vaje za izboljšanje vida.

Pregled vida za očala

Najbolj pogosto opravljamo pregled vida za očala. Optometrist natančno pogleda ali ste kratkovidni, daljnovidni, presbiopi in ali imate astigmatizem. Glede na izvid vam priporoči namenska očala, na primer očala za branjeočala za vožnjoočala za računalnikprogresivna očala, itd.

Naš optometrist pa se dobro spozna tudi na dvojni vid, ki ga uravna s pomočjo prizem. Glede na izvid vam nato optik izdela očala za dvojni vid.

Pregled vida za kontaktne leče

Pregled vida za kontaktne leče poteka podobno kot pregled za očala, le da optometrist dodatno preveri zdravje vaše očesne površine, kamor se bo položila kontaktna leča. Izmeri tudi obliko vašega očesa. Nato optometrist glede na meritev dioptrije in stanje vaših oči določi vrsto kontaktnih leč. V naši optiki nudimo bogat asortiman mehkih kontaktnih leč.

V kolikor ste začetnik ali neizkušen uporabnik kontaktnih leč, lahko v naši optiki opravite tudi učenje o uporabi in negi kontaktnih leč. Ob uvajanju vam stojimo ob strani in vas vodimo, da skupaj osvojimo proces vstavitve ter izstavitve kontaktnih leč.

Vabljeni v Ljubljano, v center mesta na temeljit očesni pregled. Jamčimo 100% strokoven pregled vida in oči in natančno meritev dioptrije.

Na pregled se naročite enostavno preko telefona 01 43 05 086 ali mobitela 051 65 11 00. Ali pa kliknite na spodnji gumb in izpolnite spletni obrazec.