facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

O nas

Spogledovanje tradicije in trenda

Najdete nas v centru Ljubljane, kjer se križajo stare poti različnih tradicij in novi poulični trendi. Tu smo, ker verjamemo v kvaliteto življenja in v svoje storitve. V Optiki Oblak nas vodi misel, da je vsak posameznik potreben posebne obravnave, zato mu s svojimi nasveti in pomočjo pomagamo do boljšega vida in posledično do lažjega vsakdana.

Že nekaj let za vas skrbi visoko usposobljen tim, dr. Emil Oblak, optometrist, in sodelavci, ki skrbijo za celostne očesne preglede in vam s svojimi nasveti pomagajo pri izbiri ustreznih izdelkov.

Poleg tega je naša optika povezana z vrhunskimi dobavitelji očal in kontaktnih leč, kot so danski Lindberg, japonski Masunaga in številni drugi.

Obiščite nas na Dalmatinovi ulici 11, v centru Ljubljane in si podarite boljši vid. Ljubljanske ulice bodo potem gotovo še bolj pisane.

Predstavitev optometrista

Optiko Oblak vodi optometrist Dr. Emil Oblak. Kot strokovnjak se dnevno srečuje z ljudmi, ki jih pestijo vse mogoče težave z vidom. Ker se zaveda, kako pomembno je razumevanje pacientov in njihovo dobro počutje, je v svoji optiki ustvaril prijetno vzdušje in s svojim pristopom uspel stroko približati tudi povsem običajnemu laiku.

Dr. Emil Oblak, optometrist

Kot optometrist, strokovnjak sodeluje tudi z vrhunskimi specialisti oftalmologi in vas v primeru ugotovljenega bolezenskega stanja na vaših očeh napoti k primernim specialistom.

Vabimo vas, da se naročite na pregled in se o naši celostni storitvi prepričate sami.

Optika Oblak se predstavi

Posebnost vaše optike

Odlika naše OPTIKE OBLAK so natančne meritve dioptrije in celosten pregled oči. Za strokoven pregled oči skrbi Dr. Emil Oblak, ki je priznani optometrist z več kot 20 letno prakso. Poleg strokovnih očesnih pregledov skrbimo tudi za natančnost pri sami izdelavi očal, da je pravilno vstavljena dioptrija v leče in da se očala prilegajo obrazu stranke.

Posebnost naše OPTIKE OBLAK je oseben in individualen pristop, ter specializiranost za nestandarne primere, kot so višje dioptrije, cilindri in astigmatizem, očala s prizmami, posebna delovna očala, kjer je več dioptrij v enih, in pregledi otrok z razvojnimi težavami, ki potrebujejo optične pripomočke in vaje. Posebej se v optiki posvečamo tudi generaciji, ki dela in se zaradi načina dela sooča s težavami v očeh, na primer zaradi digitalnega stresa. S strokovnim znanjem pa pridemo naproti tudi starejšim, ki imajo specifične težave, kot je na primer bleščanje pri branju in degeneracija makule, ter priskrbimo ustrezna očala po operaciji sive mrene.

Očala za delo z računalnikom

Ljudje, ki delajo redno z digitalnimi napravami več kot 3 ure na dan, izpostavljajo oči škodljivi modri svetlobi, ki prihaja iz digitalnih ekranov. Modra svetloba je del naravne svetlobe, ki našemu organizmu preko oči sporoča, da smo budni in aktivni, kar je v osnovi dobro za nas. Vendar ko v naše telo vnesemo preveč modre svetlobe, se telo začne braniti, ker deluje preveč. Začnejo se pojavljati težave z očmi, glavoboli, nemirnost v umu, beganje misli in težka koncentracija, nespečnost in kronična utrujenost. Umetna modra svetloba udari celo telo in direktno najbolj škoduje očem, celo do ravni izgorelosti.

Simptomi, ki opozarjajo na preveliko dozo modre svetlobe, so rezanje, srbenje, trzanje veke in očesa, občutek peska v očeh, solzenje ter utrujene in boleče oči. Pojavlja se tudi zatečenost oči in podočnjakov ter občutek pritiska v očeh.

Dr. Oblak zato redno opozorja na zaščito pred škodljivo modro svetlobo. V optiki smo naredili očala za računalnik, ki učinkovito blokirajo modro svetlobo iz digitalnih ekranov. Z rednim nošenjem računalniških očal uspešno odpravimo simpotme in zaščitimo oči pred obolenji, izgorelostjo in digitalnim stresom. Očala za računalnik OPTiSS BLU so ustrezna vsem, mladim in starejšim, in tudi tistim, ki imajo dioptrijo ali nosijo kontaktne leče. Še posebej jih priporočamo uporabnikom kontaktnih leč, saj z očali za računalnik preprečujejo sušenje oči.

Se kot posamezniki dovolj zavedamo, da so oči organ za katerega je potrebno skrbeti?

Praksa očesne higiene v Sloveniji je slaba. Ljudje premalo, posebej preventivno, skrbimo za očesno zdravje. Z redno nego in ustrezno higieno lahko preprečimo mnogo obolenj in težav z očmi in vidom. Na žalost se ljudje navadijo na primer na slabo ostrino, meglenost in pomanjkanje vidnega polja. Šele ko pride do resnih obolenj, neznosnih bolečin ali izgube vida, ljudje stopijo po strokoven nasvet. Genske degeneracije oči so redke, medtem ko z lastno prakso najbolj škodujemo očem in vidu. Zato svetujemo preventivne ukrepe, kot je zaščita z očali pred modro svetlobo in direktnim soncem ter vetrom, več nošenja korekcijskih očal in manj nošenja kontaktnih leč, redno odstranjevanje ličil in uporaba nealergenih krem in ličil, redno umivanje oči, in vaje za oči. Svetujemo pa tudi redne letne očesne preglede.

Članek Optika Oblak se predstavi je objavljen v reviji Praznična – 1, 2019