facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

Očesni pregled za kontaktne leče

V Optiki Oblak smo specializirani na področju mehkih kontaktnih leč. Na zalogi imamo širok izbor različnih dioptrij in materialov, tudi dnevne in 14-dnevne leče s cilindri.

Niste še nikoli poizkusili z lečami?

Opisali vam bomo nekaj korakov, kako postati uporabnik leč. Svetujemo vam paket začetnik; v paketu je všteto:

1. Pregled za očala, kjer se natančno izmeri vašo očesno dioptrijo. Izročeno vam bo potrdilo o vaši dioptriji, z vsemi podatki potrebnimi za naročilo očal.

2. Pregled za kontaktne leče. Ob tem pregledu se kontrolira zdravje vaše očesne površine, kjer bo ležala lečka, izmerimo obliko vašega očesa in določimo najbolj primerne kontaktne leče za vaše potrebe. Na izbiro imamo dnevne za enkratno uporabo, 14-dnevne ali mesečne leče.

3. Učenje o pravilni uporabi lečNaučili vas bomo, kako vstaviti lečko v oko, kako jo odstraniti, kako preveriti če je pravilno obrnjena, kako jo očistiti in hraniti. Ob učenju boste prejeli testne lečke, tekočino, posodico za shranjevanje in navodila o uporabi leč.

4. Po enemu tednu redne uporabe se boste vrnili na kontrolo. Ob kontroli bomo preverili kako vam lečke ustrezajo. Večina današnjih kontaktnih leč je zelo udobnih že prvih nekaj ur, zato je skoraj nemogoče oceniti primernost lečke brez celodnevnega testiranja v vašem vsakdanjem življenju. V primeru, da vam prvi izdelek ne odgovarja, vam bomo za testiranje dali druge izdelke.

Vse testne leče in kontrole so vključene v paket.

5. Ko postanete redni uporabnik kontaktnih leč, vam bomo svetovali redne kontrole na 3, 6 ali 12 mesecev, odvisno od vašega primera. Mlajšim in tistim, ki se dioptrija hitro spreminja, priporočamo bolj pogoste kontrole. V primeru stabilne dioptrije pa enkrat letno.

Vabljeni v našo Optiko Oblak na strokoven očesni pregled za kontaktne leče in uvajanje v uporabo kontaktnih leč.

Na pregled se prijavite po telefonu 01 43 05 086 , 051 65 11 00, ali se oglasite osebno na Dalmatinovi 11 v centru Ljubljane, ali pa izpolnite spletni obrazec.