Stekla za očala


 

Seiko EssilorOKMHoyaAlcom

Essilor Varilux Progresivna stekla
Delamo z vsemi vodilnimi proizvajalci korekcijskih stekel. Glede na vašo dioptrijo in zahteve vam bomo svetovali primeren izdelek.Obstajajo številne dodatne prevleke in funkcije za stekla, ki ščitijo ali še dodatno izpopolnijo vaša očala.


Stekla za korekcijska očala

Ultravijolični filter


UV filter ščiti vaše oči pred UV žarki. Najpogosteje je dodan sončnim očalom, možno pa ga je dodati tudi prosojnim korekcijskim steklom.

Modri bloker - očala za računalnik

Zaščitna stekla pred umetno modro svetlobo so postala obvezni dodatek ljudem, ki več kot 6 ur na dan gledajo v ekrane, na primer računalnika, pametnega telefona in tablice. Priporočamo jih tudi External link opens in new tab or windowotrokom, ki več ur dnevno igrajo igrice ali gledajo televizijo. Očala za računalnik naredimo z ali brez dioptrije.


Antirefleks - sloj proti bleščanju


Sloj proti bleščanju in trdi sloj proti praskam zmanjšata odboj svetlobe na vaših steklih in zato očala lažje nosite. Svetloba pouličnih luči in avtomobilskih žarometov, ki se razprši preko stekel je zmanjšana, tako vam zaščitni sloj pomaga do jasnejšega vida tudi ponoči.


Stekla za vožnjo


Za osebe, ki večino dneva preživijo na cesto ali imajo oči občutljive na svetlobo, svetujemo izdelavo očal za vožnjo. Izbirate med stekli za nočno (stekla Enroute) in dnevno (stekla Transitions DriveWear) vožnjo. Možno je narediti tudi progresivna očala za vožnjo.


Barve


Dioptrijska očala po želji naredimo tudi z barvno lečo, na primer rumeno. Izbirate lahko med široko paleto barvnih odtenkov. Sicer se najpogosteje uporablja rjava, siva in zelena barva, a pri sončnih očal. Prav tako so na voljo stekla v rožnati ali modri barvi. Nekatere barve niso primerne za vožnjo v avtomobilu, zato se najprej posvetujte z vašim očesnim zdravnikom.


Plastična stekla - izjemno tanka in lahka stekla


V naši optiki večinoma izdelujemo očala iz plastičnih stekel z visokim indeksom, saj so odlična rešitev tudi za ljudi z visoko dioptrijo. Plastična stekla so lahka in udobna ter primerna za vgradnjo večino korekcijskih okvirjev. Možno jih je tudi tanjšati in to tako, da se tanjšava (skoraj da) ne opazi.

Mineralna stekla so pri očalih z dioptrijo skoraj šla iz obtoka, saj so težja in manj prožna za izdelavo. Možno pa jih je dobiti v nekaterih modelih sončnih očal, na primer Serengeti.

Stekla za sončna očala


Polarizacijska stekla


Ta visokokakovostna stekla omogočajo odličen vid in izjemno svetlobo. Odpravijo kar 99.9% horizontalnega bleščanja in nudijo 100% UV zaščito. Stekla so zelo priljubljena med športniki, ribiči, jadralci in profesionalnimi vozniki.


V naši optiki je možno naročiti sončna očala s polarizacijo in dioptrijo.

Med bolj poznanimi polariziranimi sončnimi očali pa zagotovo
izstopajo znamke Polaroid, Evil Eye, Cebe in Bolle.

Fotokromatska stekla


Fotokromatska stekla se prilagodijo svetlobi in vam v trenutku omogočijo udoben vid, izjemno svetlobo in sence. V prostoru so stekla čista, zunaj na sončni svetlobi pa v hipu potemnijo in vam tako nudijo 100% UV zaščito.


Fotokromatska stekla so možna tako v korekcijskih kot sončnih očalih.


Barvanje po vzorcu


Unikatna stekla so izdelana posebej za voznike. Ta blokirajo vse UV žarke, do 95% modre svetlobe, kar še poostri barve. Na voljo so v dveh različnih verzijah, za dnevno in nočno vožnjo.V Optiki Oblak poskrbimo tudi za:


  • Hidrofobni sloj proti rosenju
  • Športno izvedbo za ukrivljena očala
  • Nelomljiv material za posebne izdelavePodarjamo vam 30 € za nakup novih očalVpišite vaš e-naslov in BREZPLAČNO vam bomo poslali bomo BON ZA 30 €, ki ga lahko izkoristite pri nakupu novih očal iz naše ponudbe.Vaše ime in priimek
Vaš email naslov

Strinjam se s pogoji poslovanja
   

*Bon za 30 € lahko v obliki popusta uporabite v poslovalnicah Optike Oblak ob nakupu korekcijskih očal, očal za računalnik, sončnih očal, sončnih očal z dioptrijo, progresivnih očal ali drugih očal iz naše ponudbe v skupni vrednosti nad 100 €. Bona ni mogoče zamenjati za gotovino. Popusti se ne seštevajo. Veljavnost bona je 1 mesec od prenosa.