facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

OKM

O.K.M. je podjetje, ustanovljeno leta 1979, ki se je sprva ukvarjalo s proizvodnjo korekcijskih metalnih okvirjev. Leta 1989 so se preusmerili na proizvodnjo korekcijskih leč in postali prvi proizvajalec takšnih leč na slovenskem trgu. Podjetje, s sedežem v Ajdovščini, izvaja proizvodnjo svojih izdelkov od leta 1991.

O.K.M. se je uveljavilo na domačem in tujih trgih. Leta 1999 so ustanovili podjetje v Reki na Hrvaškem za distribucijo leč na hrvaškem trgu. Poleg tega so leta 2008 ustanovili podjetje za distribucijo in servisiranje očal v Italiji, ter istega leta odprli podjetje O.K.M GmbH v Nemčiji za distribucijo na nemškem trgu. Njihova prisotnost se je širila tudi v Srbijo, kjer so leta 2009 odprli Rx-laboratorij za izdelavo leč s free-form tehnologijo.

Podjetje O.K.M. si prizadeva nuditi visokokakovostna korekcijska stekla in storitve ter stalno uvajati nove tehnologije. Leta 2005 so uvedli free-form tehnologijo (FFT) in začeli proizvodnjo lastnih progresivnih leč pod blagovno znamko InLogic. Poleg tega ponujajo tudi premaze in obdelave za izboljšanje trajnosti in optične kakovosti stekel. S svojim prizadevanjem za inovacije in napredek na področju korekcijskih leč zagotavljajo visoko raven ponudbe.