facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

Sončna očala z dioptrijo – za aktivno in brezskrbno poletje!

V Optiki Oblak poskrbimo za brezhiben vid tudi poleti in med športnimi aktivnostmi. V naši optiki vas čaka izjemen nabor sončnih očal priznanih blagovnih znamk, ki jih opremimo z dioptrijskimi stekli najvišje kakovosti. Specializirani smo za izdelavo  vseh  vrst sončnih očal z dioptrijo, ne glede na zahteve, posebnosti in vrsto aktivnosti:

  • klasična sončna očala z dioptrijo
  • športna sončna očala z dioptrijo
  • plavalna očala z dioptrijo
  • potapljaška maska z dioptrijo.

Ne odlašajte in se naročite na pregled še danes!

Dioptrija v sončnih očalih – FAQ – pogosta vprašanja

V naši optiki se vsako pomlad in poletje oglasijo stranke, ki jih zanima ali lahko vstavijo dioptrijo v sončna očala in ali so sončna očala z dioptrijo ustrezna za vsako okolje in namen. V članek smo strnili najbolj pogosta vprašanja, ki jih dobimo v zvezi z dioptrijo v sončnih očalih. Za vsa dodatna vprašanja vabljeni v našo Optiko Oblak, kjer vam bodo svetovali dr. Oblak, optometrist in izkušeni optiki.

Komu so namenjena sončna očala z dioptrijo?

Sončna očala z dioptrijo so namenjena vsem, ki potrebujejo korekcijo vida in bi bili hkrati radi zaščiteni pred škodljivimi UV žarki. Kratkovidnostdaljnovidnostastigmatizem ali starostna slabovidnost – za vsakega najdemo ustrezen okvir sončnih očal in izdelamo sončna očala po meri posameznikove dioptrije. Vsa sončna očala z dioptrijo, ki jih izdelamo pri nas, so preverjene kakovosti in zagotavljajo popolno UV zaščito.

Ali sončna očala z dioptrijo nudijo enako zaščito kot navadna sončna očala?

Da. Korekcijska stekla, ki jih vgrajujemo v sončna očala z dioptrijo zagotavljajo enako zaščito kot sončna stekla v navadnih sončnih očalih. Nekateri materiali za doseganje popolne zaščite pred škodljivimi UVA in UVB žarki zahtevajo dodatno obdelavo, za kar strokovno poskrbimo mi.

Ali so vsa sončna očala primerna za vgradnjo dioptrije?

Sodobni materiali ter tehnologija obdelave korekcijskih stekel sledijo drznim idejam oblikovalcev, zato je danes možno izdelati praktično vsa sončna očala z dioptrijo. Vendarle nekateri modeli niso primerni za določeno dioptrijo, nekateri pa sploh niso primerni za vgradnjo korekcijskih stekel. Svetujemo, da se osebno oglasite v optiki in skupaj bomo izbrali pravilna sončna očala za dioptrijo. V kolikor pa že imate sončna očala, jih prinesite s seboj in preverili bomo ustreznost za vgradnjo dioptrije.

Ali obstajajo tudi športna sončna očala z dioptrijo?

Seveda, poskrbimo tudi za športnike, ki potrebujejo korekcijo vida in zaščito oči pred soncem in bleščanjem. Sodobni dizajni korekcijskih stekel omogočajo izdelavo očal z visoko stopnjo ukrivljenosti, kar je osnovna značilnost športnih očal. Tehnologija danes omogoča izdelavo ukrivljenih leč izjemnih optičnih lastnosti, zato vam zagotavljamo, da so športna sončna očala z dioptrijo preverjena in dobra odločitev.

Stekla športnih sončnih očal izdelujemo iz sodobnih nelomljivih materialov (trivex), ki vaše oči ščitijo pred raznimi tujki, na primer kamenčki. Barve prilagodimo izbranemu športu in namenu. Na primer, za kolesarjenje uporabimo kontrastno bakreno barvo stekel, ki olajša prehajanje med osončenimi in osenčenimi predeli; najtemnejša stekla uporabimo za turno smučanje in alpinizem ter druge aktivnosti na snegu; ter polarizirana stekla uporabimo za jadralce, veslače in ribiče.

Kakšna stekla obstajajo za sončna očala z dioptrijo?

Kot pri navadnih sončnih očalih je tudi pri dioptrijskih nešteto možnosti stekel za različne okuse in namene. Največkrat svetujemo izbiro klasičnih barv sive, rjave ali zelene v različnih stopnjah zatemnitve.

Za večja očala zaradi estetike svetujemo barve gradual, to je s prehodom, kjer steklo iz zgornjega temnejšega dela prehaja v bolj svetel spodnji del.

Ko želimo ohraniti originalno estetiko, se poslužujemo barvanja po vzorcu, kar pomeni, da dobimo pristen posnetek barve stekla, kot si ga je zamislil oblikovalec.

Sončna stekla z dioptrijo so lahko tudi polarizirana, kar je pomemben podatek za voznike in navdušene jadralce ter ljubitelje snežnih športov.

Najnaprednejši tehnološki postopki omogočajo neštete možnosti tudi pri nanosu trendovskih ogledal v mnogoterih barvnih odtenkih, ki ne zagotavljajo le odličnega izgleda, temveč dodatno zmanjšajo bleščanje. Vsa stekla so lahko v enožariščni izvedbi (za daljavo ali bližino), kot v progresivni ali bifokalni izvedbi za korigiranje starostne slabovidnosti.

Ali so poceni sončna očala primerna za vgradnjo dioptrije?

Sončna očala, ki jih kupimo v drogerijah, bencinskih servisih ali na stojnicah so narejena iz nekakovostnih materialov in v njih so vgrajena tanka, optično nekorigirana stekla. Taki okvirji so za vgradnjo sončnih dioptrijskih stekel le pogojno primerni in jih odsvetujemo. Že po kratkem času uporabe se velikokrat začnejo luščiti, bledeti, nemalokrat pa tudi počijo.

Sončna očala najnižjega cenovnega razreda so pogosto izdelana v obratih, kjer se ne držijo evropskih standardov in lahko vsebujejo strupene toksične snovi, ki povzročajo neprijetne reakcije na koži. Če se kateremu modelu sončnih očal ne morete upreti, svetujemo, da kupite enega za rezervo. Tako lahko v primeru poškodbe, premontiramo sončna stekla z dioptrijo v nov enak model.

Ali so sončna očala z dioptrijo primerna tudi za otroke?

Seveda, tudi najmlajši uporabniki dioptrije potrebujejo ustrezno rešitev za sončne dni. Za otroke je še posebej pomembna ustrezna izbira okvirjev, ki so iz lahkih in vzdržljivih materialov, da kljubujejo vsem prostočasnim aktivnostim. Pri otrocih smo še posebej pozorni na ustrezno ergonomijo, ki je pogoj, da bo nadobudnež nosil očala z veseljem. Stekla izdelamo izključno iz nelomljivih materialov, ki poleg odličnih optičnih lastnosti in nizke teže zagotavljajo popolno varnost za oči otroka.

Obiščite nas na Dalmatinovi 11 v centru Ljubljane.