facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

Otroška očala za računalnik brez dioptrije

Računalniška očala za otroke

Vsakodnevno gledanje v ekrane računalnikov in pametnih telefonov ter igranje igric močno vpliva na otroške oči. Kot pri odraslih se otroške oči soočajo z digitalnim stresomsindromom računalniškega vida in izgorelimi očmi. Otroške oči pesti tudi sindrom suhih oči, zato prihaja do simptomov solzenja, praskanja in srbenja v očeh.

Otroci kažejo obremenjenost in utrujenost oči skozi kretnje mencanje očesa, intenzivno mežikajo, se približujejo ekranu le na par centimetrov razdalje in pojavlja se jim trzanje veke. Rdeče oči, kljuvanje v očeh, bliskanje pred očmi ali pike pred očmi so tudi pogosti znaki izgorelih in preobremenjenih oči.

Vidni stres je postal stalnica pri otrokih, pogosta uporaba digitalnih naprav je del razloga. Poleg umetne modre svetlobe, ki prihaja iz digitalnih zaslonov, otroške oči bremeni tudi LED svetloba, ki bazira na umetni modri svetlobi. Danes je večina domov in učilnic nasičenih z LED svetili, torej umetno modro svetlobo, ki sicer stimulira možgane, da so aktivni, a hkrati povzroča preobremenjenost in stres.

Zaščitna očala za računalnik učinkovito preprečujejo vhod umetne modre svetlobe, ki spravlja otroške oči in telo v neravnovesje. Z računalniškimi očali pomagamo otroku do rednega in nemotenega spanca, zmanjšamo ali izničimo simptome digitalnega stresa in sindroma računalniškega vida, ter odpravimo slabo počutje in utrujenost.

Svetovno priznani proizvajalec otroških očal NanoVista v bogati kolekciji ponuja vrhunska otroška računalniška očala BREZ dioptrije. Na voljo imamo dva modela, Pro-booster in Pro-gamer za starostno skupino 6-14 let.

V kolikor ima vaš otrok dioptrijo in bi želeli, da nosi očala za računalnik, potem svetujemo, da najprej opravite očesni pregled pri našem optometristu in šele nato naročite računalniška očala z dioptrijo.

Obiščite nas na Dalmatinovi 11 v centru Ljubljane