facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

Plavalna očala z dioptrijo in potapljaška maska z dioptrijo

Plavalna očala z dioptrijo

Uporabo kontaktnih leč v bazenih, jezerih in morju zaradi možnih zapletov odsvetujemo, zato za vodne dejavnosti ponujamo rešitev v obliki plavalnih očal z dioptrijo. Plavalna očala z dioptrijo so odlična rešitev ne le za plavanje, temveč tudi za ostale vodne športe, kjer nočemo biti prikrajšani dobrega vida; raftanje, soteskanje, supanje in surfanje.

Izbirate lahko med različnimi modeli, velikostmi in barvami za otroke in odrasle. Enostavnejša in cenovno ugodnejša izvedba je sestavljena iz dveh okularjev z vnaprej izdelano dioptrijo v obsegu od -10,00 do +6,00 v korakih po 0,5; gumenim nastavljivim naglavnim trakom in tremi mostički različnih dolžin s katerimi prilagodimo razmik med okularji. Za stranke z različno dioptrijo desnega in levega očesa naročimo vsak okular posebej.

Očala so narejena iz materialov, ki so odporna proti kloru in slani vodi, stekela pa so iz nelomljivega polikarbonata, zaščitena s trdim slojem proti praskam ter nanosom proti rosenju. Za pretežno zunanjo uporabo so na voljo tudi zatemnjena stekla, ki nudijo 100% UV zaščito.

Za zahtevnejše uporabnike in vse tiste z bolj kompleksno refrakcijsko napako (astigmatizem), pa izdelamo plavalna očala točno po vaših parametrih, upoštevajoč dioptrijo sfere, cilindra in medzenične razdalje.

Potapljaška maska z dioptrijo

Raziskovanje podvodnega sveta zahteva jasen in oster vid, zato vsem, ki imajo dioptrijo in nosijo očala oz. kontaktne leče, nudimo izdelavo potapljaške maske z dioptrijo. Potapljaška maska z dioptrijo nudi večji užitek ob ostri sliki in večjo varnost, saj je spremljanje potapljaških instrumentov nuja za varen potop.

Na voljo so maske z že vnaprej izdelano dioptrijo, kjer lahko vsak okular priskrbimo v dioptriji med +5,00 in -8,00. Taka maska je na voljo tako za odrasle kot otroke. Ohišje maske je izdelano iz polikarbonata, ki je odporen na lom. Deli, ki se prilegajo na obraz pa so narejeni iz različno debelega hipoalergenega silikona, kar zagotavlja dobro prileganje in udobje. Stekla so iz visokoodpornega stekla, kar zmanjša možnost loma in poškodb.

Ker sta dobro prileganje maske in kvaliteten vid nujna, vam omogočamo tudi izdelavo dioptrije v vašo izbrano masko, narejeno točno po vaših merah, kjer upoštevamo vse refrakcijske parametre in center vgradnje glede na vašo medzenično razdaljo. Gre za postopek lepljenja mineralnih korekcijskih leč višjega indeksa na notranjo stran stekla maske s posebnim lepilom.

 

Pomembno je tudi dejstvo, da težave zaradi starostne slabovidnosti prej pridejo do izraza pod vodo, sploh v večjih globinah, kjer je delež svetlobe bistveno zmanjšan. Vsak potapljač ve, da je ena od osnov varnosti spremljanje globine in časa potopa, za kar uporabljamo potapljaške instrumente. Čeprav je vaš vid na daljavo še odličen, lahko pride do težav pri branju instrumenta na roki. Zato vam v ta namen v potapljaško masko vgradimo le bližinske segmente za čist in oster bližinski vid, ki ne bodo motili pogleda na daljavo.

Vabljeni v Optiko Optiko z vašo izbrano potapljaško masko ali potapljaškimi očali, kjer skupaj preverimo možnost vgradnje dioptrije in poščemo najboljšo možnost za plavanje ali potapljanje z jasnim in ostrim vidom.