facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

Očala za otroke

Oči otrok zahtevajo posebno pozornost, da se zagotovi otrokov pravilen razvoj in jasnost vida. Korekcijska očala igrajo ključno vlogo pri obravnavi refraktivnih napak, kot so kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem, ki lahko vplivajo na sposobnost otroka, da se uči, igra in integrira z okoljem okoli sebe. Poleg korekcijskih očal so sončna očala bistvenega pomena za zaščito oči otrok pred škodljivimi ultravijoličnimi (UV) žarki sonca, ki lahko prispevajo k dolgoročni poškodbi oči, vključno s katarakto in degeneracijo makule.

Ne glede na to, ali vaš otrok potrebuje korekcijska očala za vsakodnevno nošenje ali sončna očala za zunanje pustolovščine, boste v Optiki Oblak našli širok in kakovosten nabor otroških korekcijskih okvirjev in sončnih očal. Korekcijske okvirje in sončna očala za otroke nudimo za starost od 0 do 18 let.

Otroška korekcijska očala

Redni očesni pregledi so ključni za spremljanje zdravja vida vašega otroka. Otroški vid se lahko hitro spreminja, zato je redno obiskovanje pregledov vida ključno za zgodnje odkrivanje morebitnih težav. V Optiki Oblak se izvajajo pregledi vida za otroke od 3. leta dalje.

Otroci so aktivni, zato izberite okvirje iz trpežnih materialov, kot so acetat ali prožne kovine. Trdni okvirji lahko prenesejo vsakodnevno obrabo in trganje, kar zagotavlja, da bodo očala vašega otroka dlje časa v uporabi. Pozornost naj bo usmerjena tudi v udobje korekcijskih okvirjev, da se ta ustrezno prilegajo na otrokov nos in ušesa. Vključitev otroka pri izbiri korekcijskih okvirjev vzpodbuja pozitivno povezavo med rednim nošenjem očal in korekcijo vida.

Otrokom pomaga, da jim starši pokažejo, v kolikor jih sami uporabljajo, pozitiven primer lastnega rednega nošenja korekcijskih očal. S tem, otroku pokažejo, da je nošenje očal normalno in pomembno za zdravje oči, to prispeva, da otroci lažje sprejmejo lastna očala. K temu se lahko pripiše učenje otroka o pomenu pravilne nege očal. Spodbujanje, da jih redno čistijo, jih shranijo v zaščitni etui in ravnajo z njimi previdno, preprečuje poškodbe očal.

V Optiki Oblak najdete širok in kakovosten nabor otroških korekcijskih okvirjev in sončnih očal za otroke. Na policah najdete vrhunske znamke izdelovalcev otroških okvirjev LookkinoNano VistaPolaroid, CarreraLindberg, Minima.

Otroška sončna očala

Zaščita otrokovih oči pred soncem je ključna za dolgoročno zdravje oči. Pomembno je investiranje v sončna očala z UV-zaščito, da ta zmanjšajo tveganje za sončno poškodbo oči med zunanjimi dejavnostmi. Otroci so aktivni in raziskujejo svet okoli sebe, nemalokdaj se pri svojih pustolovščinah udarijo, zato je dobro, da so sončna očala izdelana iz kakovostnih in odpornih materialov. Nekatera otroška sončna očala imajo priložen trak ali držalo, ki pomaga, da očala ne zdrsnejo iz obraza med aktivno igro ali športom. Dodatno pa se lahko večina otroških sončnih očal opremi s tovrstnimi trakovi in držali.

Otroška sončna očala so na voljo v različnih velikostih, ki ustrezajo različnim starostnim skupinam. Pomembno je izbrati sončna očala, ki ustrezajo velikosti otrokovega obraza, da se zagotovi ustrezna pokritost in zaščita.

Med sončnimi očali za otroke izstopajo znamke JulboCebe, in Polaroid.

V Optiki Oblak so na voljo blagovne znamke otroških očal:

KOREKCIJSKE OKVIRJE ZA OTROKE in OTROŠKA SONČNA OČALA lahko preizkusite skupaj z otrokom v Optiki Oblak, od ponedeljka do petka med 9:00 – 17:00 uro.

Ne spreglejte popusta v višini 30,00 EUR, ki ga prejmete za nakup korekcijskih ali sončnih očal (glej spodaj)

Podarjamo vam 30 € za nakup novih očal

Vpišite vaš e-naslov in BREZPLAČNO vam bomo poslali BON ZA 30 €, ki ga lahko izkoristite pri nakupu novih očal iz naše ponudbe.

    *Bon za 30 € lahko v obliki popusta uporabite v poslovalnicah Optike Oblak ob nakupu sončnih očal, sončnih očal z dioptrijo, progresivnih očal ali drugih očal iz naše ponudbe v skupni vrednosti nad 100 €. Bona ni mogoče zamenjati za gotovino. Popusti se ne seštevajo. Veljavnost bona je 1 mesec od prenosa.

    Obiščite nas na Dalmatinovi 11 v centru Ljubljane