facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

Vrste tekočin za kontaktne leče

14-dnevne in mesečne kontaktne leče je potrebno vsak dan očistiti, splakniti in razkužiti s tekočino za nego kontaktnih leč. Na trgu imamo široko izbiro izdelkov, ki pa niso vezani na specifično vrsto kontaktnih leč. Delijo se v dve skupini, večnamenske tekočine in tiste na bazi peroksida.

Pri večnamenskem sistemu se uporablja isto tekočino za čiščenje, splakovanje, shranjevanje, dezinfekcijo in vlaženje kontaktnih leč. Pri peroksidnem sistemu (AOSeptPlus) tekočina iz “flaške” ne sme priti direktno v stik z očesom, ker ga opeče. Potrebno je počakati, da so kontaktne leče potopljene najmanj 6 ur v posebni posodici, kjer se nahaja nevtralizacijski “disk”, ki spremeni peroksidno tekočino v fiziološko raztopino. Ta sistem je najbolj učinkovit pri dezinfekciji, vredu je, da smo pazljivi in dosledni pri uporabi.

POZOR!

Pri istih kontaktnih lečah ne smemo uporabljati različnih tekočin za leče, ker se konzervansi posameznih večnamenskih tekočin med sabo vežejo in postanejo toksični. V primeru, da želimo zamenjati tekočino za nego leč, to storimo z novim parom leč, v novi posodici za shranjevanje kontaktnih leč.

V naši Optiki Oblak dobite pet vrst tekočin za kontaktne leče. Preberite njihove lastnosti in vabljeni v našo optiko po nasvet in nakup.

Opti-Free Pure Moist

Opti-Free Pure Moist je večnamenska dezinfekcijska raztopina za čiščenje in dezinfekcijo mehkih kontaktnih leč. Z inovativnim, lastniško zaščitenim, vlažilnim sistemom TearGlyde zadržuje več vlage na površini leč kot običajne raztopine. Tako vaše leče ostanejo vlažne do 14 ur in omogočajo udobno nošenje ves dan.

POVEČUJEZMANJŠUJE
Čistost leč
Vlažnost površine leč
Udobje pri nošenju leč
Bistrost vida
Kopičenje beljakovin na leči
Usedline na leči
Neprijeten občutek pri nošenju leč
Pordelost oči

Cena Opti-Free Pure Moist 300 ml = 12,00 EUR

SoloCare Aqua

SoloCare Aqua je enosteklenična dezinfekcijska raztopina za čiščenje, izpiranje, shranjevanje, odstranjevanje proteinov in vlaženje mehkih kontaktnih leč. Z vlažilnim učinkom Hydrolock, s posebnimi sestavinami sorbitolom in provitaminom B, zagotavlja celodnevno vlaženje in udobje.

Tekočini je priložena antibakterijska posodica za leče MicroBlock, ki vsebuje srebro in je prepojena z antimikrobno učinkovino. Ta ob stiku uniči bakterije in druge mikroorganizme in hkrati zavira rast novih bakterij.

Izotonična, vodna antibakterijska raztopina vsebuje: polyhexanide 0.0001% (aktivna učinkovina in konzervans), Hydrolock (dexapanthenol in sorbitol), sodium phospate, tromethamine, poloxamer 407, disodium edetae.

Cena Solocare Aqua 360 ml = 12,00 EUR

Cena Solocare Aqua 90 ml = 6,00 EUR

AO Sept Plus

AO Sept Plus je enostopenjski sistem za čiščenje, dezinfekcijo in shranjevanje vseh vrst kontaktnih leč, izdelan na osnovi peroksida. Vsebuje 3% H²O², Pluronic 174R in s platino prevlečen aodisk.

Je sistem za nego kontaktnih leč za čiščenje, dezinfekcijo, nevtralizacijo, odstranjevanje proteinov in shranjevanje vseh vrst kontaktnih leč, vključno leč iz silikonskega hidrogela.

Leče očisti brez drgnjenja in jih razkuži. Je brez konzervansov in je okolju prijazno.

V paketu se nahaja tekočina za čiščenje in dezinfekcijo in posodica in držalo za leče z AODISK katalizatorjem za nevtralizacijo – minimalen čas namakanja je 6 ur.

Cena AO Sept Plus 360 ml = 13,00 EUR

ReNu MultiPlus

ReNu MultiPlus je sterilna izotonična raztopina za čiščenje, razkuževanje in odstranjevanje beljakovin z mehkih kontaktnih leč. Namesto ločenih razkužil lahko uporabite le eno stekleničko, ki združuje vse prvine razkužil, nevtralizatorjev in tablet za odstranjevanje beljakovinskih oblog.

Vsebuje borovo kislino, dinatrijev edetat, natrijev borat in natrijev klorid; DYMED (poliamino propil bigvanid) 0,0001%, HYDRANATE (hidroksi alkil fosfonat) 0,03%, poloksamin 1%.

Bausch & Lomb pri negi leč priporoča drgnjenje in izpiranje. Večnamenska raztopina ReNu multiPlus je priporočljiva tudi v primeru, kadar vam okulist svetuje alternativni postopek brez drgnjenja.

Cena ReNu MultiPlus 360 ml = 12,00 EUR

ACUVUE

ACUVUE RevitaLens večnamenska dezinfeckijska tekočina za nego mehkih (hidrofilnih) kontaktnih leč, vključno s silikonsko hidrogelnimi kontaktnimi lečami.

Vsebuje aleksidin 0,00016 %; polikvaternij-1 0,0003 % (PQ-1); borova kislina; natrijev borat dekahidrat; Tetronic 904, dinatrijev edetat (EDTA); trinatrijev citrat dihidrat; natrijev klorid in destilirana voda.

Cena ACUVUE RevitaLens 360 ml = 13,00€

Cena ACUVUE RevitaLens 100 ml = 7,00€