facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

Prva šolska leta

Kako lahko veste ali ima vaš otrok težave z očmi?

V prvih 12 letih življenja, kar 80 % vsega učenja pridobimo z vidom. Pa vendar ima eden od štirih otrok neodkrite težave z vidom, ki lahko zavirajo njegov napredek. Težave je zelo težko odkriti. Otroci ne morejo vedeti, da je tisto, kar vidijo sami, drugačno od tistega, kar vidijo drugi. Obstaja pa kar nekaj pokazateljev, na katere ste lahko pozorni, na primer: ali vaš otrok sedi zelo blizu televizijskega ekrana, si velikokrat mane oči, je neroden, mogoče škili?

Redno opravljanje rutinskih pregledov lahko zmanjša možnost, da bi se neodkrita napaka na očeh ali vidu prenesla v odraslo dobo.

Naša očala za otroke so vzdržljiva

Očala za otroke so oblikovana tako, da ustrezajo majhnim obrazom. Izbirate lahko med številnimi lastnostmi stekel, ki so posebno prilagojena otrokom, in s tem tudi vašemu otroku zagotovite udobje in kakovost, ustrezna za uspešen aktivnen vsakdan.

Za zagotovitev kar najboljše možnega ugodja, bomo očala vašemu otroku še posebej prilagodili. Brezplačno pa vam bomo podarili tudi etui za očala in krpico za čiščenje.

Varna igra = varen otrok

Otroci se pri igri zelo pogosto poškodujejo, zato je zelo pomembno, da se naučijo zaščititi svoje oči. Naučite svoje otroke, kako se varno igrati, in bodite pozorni, da se igrajo z igračami, ki so primerne njihovi starosti. Vsakršna igra, ki vključuje trde predmete ali žoge, mora biti pod nadzorom. Izogibajte se aktivnostim, ki vključujejo izstrelke, na primer gumijaste naboje. Ko šport ali druge aktivnosti zahtevajo uporabo zaščitnih očal, se prepričajte, da jih vaš otrok ima. Pomnite: nevarne predmete je treba shranjevati izven dosega otrok – to vključuje čistila, pršila, lepila, kemikalije, nože in škarje.

Dr Emil Oblak, optometrist