facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

Starši in nosečnost

Spremembe med nosečnostjo

Zavedamo se, da je to za vas prav poseben čas. Med nosečnostjo se v telesu dogajajo številne spremembe, ki vplivajo tudi na vaš vid. Nihanja ravni hormonov lahko vodijo do suhih očizamegljenega vida ali popačenega oziroma črnih pik in motnjav. Najverjetneje so se razvili v povezavi z nosečnostjo in bodo samodejno izginili po rojstvu otroka. Vseeno pa v primeru tovrstnih težav obiščite svojega okulista ali splošnega zdravnika, da izključite možnosti, ki niso hormonskega izvora.

Pomemben je tudi vid staršev

Kot staršu se vam lahko zgodi, da ves čas razmišljate o otrokovem zdravju, na svojega pa pozabite. Pomembno je, da redno hodite na preglede oči. Nekatere težave z očmi so dedne in odkrivanje težav, ki jih imate z očmi, lahko koristijo tudi vašim otrokom. Zato se ob naslednjem naročanju vaših otrok na pregled naročite tudi sami.

Očala, ki zdržijo otroško razposajenost

Očala niso igrače – vendar otroci tega zaenkrat ne razumejo! Najraje vam jemljejo očala z nosu ali se z njimi igrajo, če jih najdejo kje ležati. To ni več težava. Lahko nosite očala z upogljivimi okvirji, ki obdržijo svojo obliko tudi po upogibanju in ukrivljanju, in stekla, ki so odporna na praske.

Kontaktne leče

Kontaktne leče, priročne in cenovno ugodne, so idealne za vse z natrpanim urnikom. Moderne leče so udobne in njihova nega je zelo preprosta. V Optiki Oblak vam ponujamo veliko izbiro leč, ki ustrezajo vsem življenjskim slogom.

Dr Emil Oblak, optometrist