Pokličite nas:  01 / 43 05 086
 Imate vprašanje?:  051 / 65 11 00

Optika

Kontaktne leče
 
Kontaktne leče so na videz preprost neopazni prosojni medij, ki posamezniku omogoča, da vidi tudi brez očal. V resnici pa je napredek pri izdelavi leč tem dal povsem nov pomen in dandanes lahko uspešno nosi kontaktne leče skoraj vsak.
Čudež moderne tehnologije, kot pravimo lečam danes, zaradi novih oblik in materialov omogoča lažjo in bolj udobno uporabo, kakovostni in učinkoviti so tudi izdelki za čiščenje.

Kontaktne leče  V Optiki pri Stolnici vam ponujamo celostno storitev na področju leč. Po posvetu z optometristom se lahko odločite za mesečne, tedenske ali dnevne leče. Pri nas najdete predvsem novo generacijo leč iz silikonskega hidrogela, večje in manjše stekleničke s tekočino, leče različnih premerov, izdelane po meri ali iz zaloge, poltrde, torične ali leče za posebej določena bolezenska stanja očesa.

Pregled za kontaktne leče
Pregled za kontaktne leče
  Pred začetkom uporabe kontaktnih leč je zelo pomemben očesni pregled kjer se oceni primernost posameznika za uporabo leč. Ob tem pregledu se kontrolira zdravje vaše očesne površine, kjer bo ležala kontaktna leča, izmerimo obliko vašega očesa in določimo najbolj primerne kontaktne leče za vaše potrebe. Po pregledu vas bomo naučili, kako vstaviti lečko v oko, kako jo odstraniti, rokovati in negovati. Ob učenju boste prejeli testne kontaktne leče, tekočino, posodico in navodila. Več o pregledu za kontaktne leče...

Otroci in kontaktne leče
Otroci in kontaktne leče
 
Za otroke, ki so aktivni v športu, leče nudijo veliko prednosti v primerjavi z uporabo očal. Starši zdravnike pogosto sprašujejo, kakšna je starost, ko lahko začnejo nositi kontaktne leče. Bolj kot starost sta pomembni otrokova zrelost in odgovornost pri ravnanju z lečami. Preberi več - otroci in kontaktne leče...

Navodila za uporabo kontaktnih leč
Kontaktne leče - navodila za uporabo

Kako  ravnamo z lečami.
Kako vstavimo leče.
Kako odstranimo leče.

Kontaktne leče delimo v tri skupine
1-dnevne, 14-dnevne in 30-dnevne

 

1-Dnevne kontaktne leče za enkratno uporabo
1-Day Moist
Kontaktne leče 1-Day Moist

TrueEye
Kontaktne leče 1-Day TrueEye

Focus Dailies Aqua
Kontaktne leče Focus Dailies Aqua

1-Dnevne kontaktne leče so namenjene za en dan, za enkratno uporabo. Po koncu dneva kontaktno lečo zavržemo, naslednji dan pa ponovno odpremo novo in svežo kontaktno lečo. Iz tega razloga so primerne za vse uporabnike ki sicer nosijo očala, a se občasno ukvarjajo s športom ali pa si želijo odmor od očal. Čez poletje so primerne za uporabo s sončnimi očali ker ni potrebno izdelati sončna očala z dioptrijo.
 
14-dnevne kontaktne leče
Acuvue Oasys
Kontaktne leče Acuvue Oasys

Acuvue Oasys for Astigmatism
Kontaktne leče Oasys for Astigmatism

Premio
Kontaktne leče Premio

14-dnevne kontaktne leče so namenjene nošenju 14 dni od odprtja. Kontaktno lečo se na koncu dneva odstrani, očisti in shrani v posodico namenjeno kontaktnim lečam. 14-dnevne leče so namenjene rednim uporabnikom, ki nosijo kontaktne leče vsak dan ali pa vsaj 3-4 dni na teden. Prednost 14-dnevnih leč je, da so lahko več ur na dan v očesu. Večina uporabnikov jih nosi med 12 in 16 ur na dan. V primerjavi z dnevnimi lečami so bolj primerne za več ur nošnje zaradi nižje vsebnosti vode.
   
Mesečne kontaktne leče
Air Optix Aqua
Kontaktne leče AirOptix Aqua

Clariti
Kontaktne leče Clariti

PureVision 2 HD
Kontaktne leče PureVision 2HD

Air Optix Toric
Kontaktne leče AirOptix for Astigmatism

Night & Day
Kontaktne leče AirOptix Night&Day

Biofinity
Kontaktne leče Biofinity

Mesečne kontaktne leče so namenjene dnevnemu nošenju 30 dni od odprtja.Kontaktno lečo se na koncu dneva odstrani, očisti in shrani v posodico namenjeno kontaktnim lečam. Mesečne leče so namenjene rednim uporabnikom, ki nosijo kontaktne leče vsak dan ali pa vsaj 3-4 dni na teden. Prednost mesečnih leč je, da so lahko več ur na dan v očesu. Večina uporabnikov jih nosi med 12 in 16 ur na dan. V primerjavi z dnevnimi lečami so bolj primerne za več ur nošnje zaradi nižje vsebnosti vode. Mesečne kontaktne leče najbolj prodane leče na svetu.

 

Tekočine za nego in shranjevanje kontaktnih leč
ReNu
Tekočina za kontaktne leče ReNu

All-In-One Light
Tekočina za leče All-In-One-Light

Opti-Free
Tekočina za kontaktne leče Opti-Free

SoloCare Aqua
Tekočina za kontaktne leče SoloCare Aqua

AO Sept Plus
Tekočina za kontaktne leče AOSept Plus

14-dnevne in mesečne kontaktne leče je potrebno vsak dan očistiti, splakniti in razkužiti s tekočino za nego kontaktnih leč. Na trgu imamo široko izbiro izdelkov ki pa niso vezani na specifično vrsto kontaktnih leč. Delijo se v dve skupini, večnamenske tekočine in tiste na bazi peroksida. Pri večnamenskem sistemu se uporablja isto tekočino za čiščenje, splakovanje, shranjevanje, dezinfekcijo in vlaženje kontaktnih leč. Pri peroksidnem sistemu (AOSeptPlus) tekočina iz "flaške" ne sme priti direktno v stik z očesom ker ga opeče. Potrebno je počakati da so kontaktne leče najmanj 6 ur v posebni posodici kjer se nahaja nevtralizacijski "disk" ki spremeni peroksidno tekočino v fiziološko raztopino. Ta sistem je najbolj učinkovit pri dezinfekciji je pa potrebno da smo pazljivi in dosledni pri uporabi.

POZOR!
Pri istih kontaktnih lečah ne smemo uporabljati različnih tekočin za leče ker se konzervansih posameznih večnamenskih tekočin med sabo vežejo in postanejo toksični. V primeru da želimo zamenjati tekočino za nego leč, to storimo z novim parom leč, v novi posodici za shranjevanje kontaktnih leč.


Optika Oblak
Dalmatinova ulica 11

1000 Ljubljana

Slovenija

Tel.:    01 / 43 05 086


Delavni čas:

pon. - pet.: 9:00 - 17:00 ure

sobote, nedelje in prazniki zaprto


Lokacija na zemljevidu


Naročilo na pregled vida


Ime in priimek:*
Tel:*
E-mail:
Izberite dan pregleda:

Izberite uro pregleda:


Polja označena z * so obvezna!