facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

Polarizirana sončna očala

Poglavitna naloga sončnih očal je, da nam omogočajo gledanje ob močni sončni svetlobi in preprečujejo škodljivim UV žarkom prehod do naših oči. Kakovostna sončna očala nam omogočajo sproščeno gledanje in zmanjšajo možnost nastanka očesnih bolezni, ki jih povzroča škodljiva UV svetloba.

Vse omenjene lastnosti imajo tudi polarizirana sončna očala, vendar predstavljajo še korak naprej v smeri čistega in ostrega vida brez motečega bleščanja. V stekla polariziranih sončnih očal je namreč vgrajen polarizacijski filter, ki ne propušča polarizirane svetlobe. To je svetloba, ki nastane ob odboju od ravnih površin (na primer mokre ceste, ledene površine, vodne gladine), ki jo naše oko zazna kot neprijetno bleščanje. Ob takih pogojih je naš vid oslabljen, saj je zmanjšana kontrastnost, zaznavanje barv in sama ostrina vidne zaznave. Vse to nam povzroča vidni stres.

Rešitev je torej v polariziranih sončnih očalih, ki nam omogočajo sproščen vid brez bleščanja, neprimerljivo kontrastnost in intenzivno doživljanje barv. Vse to jim omogoča tehnologija polarizacijskega filtra, ki odstrani do 99,9 % polarizirane svetlobe.

Najbolj nepogrešljiva so tovrstna polarizirana očala za aktivnosti, ki se dogajajo na ali ob vodi, saj je odboj svetlobe od vodne površine izredno moteč. Ribiči bodo z njimi lažje ocenili globino vode in jasno videli svoj plen. Predstavljajo obvezen del opreme vsakega jadralca, veslačev in vseh, ki kakorkoli plujejo po vodi.

Polarizirana sončna očala cenijo na splošno vsi ljubitelji športov, ki se odvijajo v naravi, saj v vseh naravnih okoljih pokažejo svoje kvalitete. Nebo bo še bolj modro in gozd še bolj zelen, vi pa boste videli vsako najmanjšo podrobnost – svet se vam bo predstavil v novih barvah.

Izredno popularna so tudi kot sončna očala za vožnjo, saj je čist, kontrasten vid brez bleščanja še kako pomemben za varno vožnjo. Njihova blažja stopnja zatemnjenosti v kombinaciji s polarizacijskim filtrom namreč omogoča lažje prehajanje skozi osončene, osenčene predele ter nestresno vožnjo skozi tunele. Voznikom še posebej svetujemo polarizirana sončna očala v jantarni ali rjavi barvi, saj ti dve barvi še dodatno povečujeta kontraste in omogočata zaznavo vseh detajlov tekom vožnje.

Polarizirana sončna očala so namenjena vsem ljudem in tistim, ki potrebujejo korekcijo vida. Izdelamo vam jih lahko kot enožariščna sončna očala (samo za daljavo) ali pa kot večžariščna (progresivna), ki omogočajo gledanje tako na daleč, kot na blizu. Na voljo so v treh osnovnih barvah: siva, rjava in zelena. Vgradimo jih lahko v klasične ali pa povsem športne okvirje – odvisno od namena uporabe in vašega osebnega stila.

Ko boste vaša nepolarizirana sončna očala zamenjali z novimi polariziranimi in odkrili vse njihove prednosti, obstaja velika možnost, da se ne boste več ločili od njih. Užitek je neprecenljiv v jasni ostri sliki intenzivnih barv.

Polarizirana sončna očala Serengeti

Če ne pristajate na kompromise glede kvalitete vida in brezčasnega dizajna, potem so sončna očala Serengeti prava izbira. Le-ta sončna očala so doma v vrhunskih in udobnih materialih ter so opremljena z lahkimi mineralnimi stekli renomiranega proizvajalca Corning in združujejo najboljše tehnologije optike v enem izdelku.

Brez pretiravanja lahko trdimo, da so Serengeti najboljša očala za vožnjo, saj lastnosti njihovih stekel omogočajo optimalno vidno polje, kontrasten vid brez bleščanja in prilagodljivost na različne svetlobne pogoje.

Tri tehnologije, ki so združene v vsakih Serengeti sončnih očalih so:

Polarizacija

Polarizacijski filter umeščen med dve plasti mineralne leče povsem odstrani polarizirano svetlobo. Zagotovlja vid brez bleščanja z izjemnimi kontrasti in intenzivnimi barvami.

Filter modre svetlobe

Posebna molekularna zasnova edinstvenih Serengeti stekel zaustavi 95 % spektra škodljive modre svetlobe. Čeprav modra svetloba uravnava naš biološki ritem, je prevelika izpostavljenost škodljiva in povzroča vidni stres ter spodbuja napredovanje nevarnih očesnih bolezni (npr. degeneracija makule). Stekla Serengeti zato ščitijo oči in zmanjšujejo vidni stres, ki nastaja zaradi modre svetlobe.

Fotokromatska stekla

Večina sončnih očal ima konstantno zatemnjenost, kar pomeni, da se ne prilagajajo na različne vremenske razmere. Fotokromatska stekla pa se v močni svetlobi dodatno zatemnijo in nam olajšajo gledanje, ko pa nebo prekrijejo oblaki, se posvetlijo in zopet zagotovijo sproščen in udoben vid. Fotokromatska očala se gibljejo skupaj z nami in okolico, zato so najbolj optimalen pripomoček za preživljanje časa zunaj ali v naravi, saj stalno omogočajo jasen pogled in udobno gledanje.

Vse omenjene tehnologije so vgrajene v vrhunsko borosilikatno steklo, ki je 20 % lažje in tanjše od klasičnih mineralnih leč. Vrhunska optika in izjemno lahko vzdrževanje zaradi neobčutljivosti na razenje je standard vsakih Serengeti sončnih očal.

Vabljeni v Optiko Oblak na pomerjanje kultnih sončnih očal Serenegeti. Prepričajte se sami na lastne oči o najbolj naprednih polariziranih sončnih očalih. V ponudbi imamo tudi druge znamke polariziranih sončnih očal, kot so Ray-Ban, Polaroid, Look Helios, EvilEye, idr.

POLARIZIRANA SONČNA OČALA lahko preizkusite v naši Optiki Oblak, od ponedeljka do petka med 9:00 – 17:00 uro.

Podarjamo vam 30 € za nakup novih očal

Vpišite vaš e-naslov in BREZPLAČNO vam bomo poslali BON ZA 30 €, ki ga lahko izkoristite pri nakupu novih očal iz naše ponudbe.

    *Bon za 30 € lahko v obliki popusta uporabite v poslovalnicah Optike Oblak ob nakupu sončnih očal, sončnih očal z dioptrijo, progresivnih očal ali drugih očal iz naše ponudbe v skupni vrednosti nad 100 €. Bona ni mogoče zamenjati za gotovino. Popusti se ne seštevajo. Veljavnost bona je 1 mesec od prenosa.

    Obiščite nas na Dalmatinovi 11 v centru Ljubljane