facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

Očala iz titana

Titan

Kovina titan je bila odkrita leta 1791 in bila označena z atomskim številom 22. Ime je dobila po grških Titanih, saj so kemiki in znanstveniki v njej videli podobnost; da je močna in vzdržljiva. Leto za letom so se vrstila nova spoznanja o njegovi uporabi in izjemnih lastnostih. Kovina, ki je izjemno trdna, hkrati pa peresno lahka in prožna, se kar sama ponuja, da je uporabljena v najrazličnejših izdelkih.

Danes je nepogrešljiva v letalski in vesoljski tehnologiji, kot material, ki zdrži izjemne toplotne in mehanske obremenitve. Prav tako si brez titana ne moremo predstavljati sodobne medicine in stomatologije, saj je prisoten v praktično vsaki napravi, protezi ali pa je iz njega narejen celoten umetni sklep. Njegova izjemna odpornost proti koroziji, tudi v morski vodi, je razlog da je idealen material v navtiki in povsod kjer prihaja do stika z vodo.

Možnosti zlivanja z drugimi kovinami, kot je železo, aluminij, jeklo, molibden, širi področja uporabe, saj je ima vsaka zlitina svoje specifične lastnosti in možnost uporabe.

Očala iz titana

Titan lahko mirno označimo kot idealno kovino za izdelavo očal. Od očal, ki postanejo del našega obraza, pričakujemo, da so lahka, da se dobro  prilegajo obrazu in da v njih dobro izgledamo. Titan nam ponuja vse to. Je edina kovina, ki je naši koži prijazna, saj je hipoalergijska in biokompatibilna. Ob nedosegljivi lahkosti, nam njegove lastnosti omogočajo, da ga zlahka ergonomsko nastavimo na prav vsak obraz.

Tehnične karakteristike titana omogočajo dizajnerjem izredno kreativnost pri snovanju okvirjev, od izredno tankih, nevidnih, do bolj poudarjenih, vidnih oblik. Možnosti obdelave in barvanja so neskončne, od surovega brušenega titana, do živih barv v visokem sijaju do diskretnih matiranih pastelnih odtenkov.

V naši optiki nudimo več znamk očal narejenih iz titana. Zagotovo najprepoznavnejša znamka v naši optiki, ki dela očala iz titana, je danski Lindberg. Izbirate med več kot 100 estetsko dovršenimi modeli, ki so narejeni le iz najkvalitetnejšega titana. V zbirki pa imamo tudi očala iz titana Fitche, ki so cenejša verzija, klasičnih in umirjenih oblik, ki se podajo vsakemu obrazu.

Oglasite se pri nas in pridite na pomerjanje titanovih očal. Naša strokovno ekipa vam bo svetovala glede izbire korekcijskega okvirja in izdelave dioptrijskih stekel.

Podarjamo vam 30 € za nakup novih očal

Vpišite vaš e-naslov in BREZPLAČNO vam bomo poslali BON ZA 30 €, ki ga lahko izkoristite pri nakupu novih očal iz naše ponudbe.

    *Bon za 30 € lahko v obliki popusta uporabite v poslovalnicah Optike Oblak ob nakupu sončnih očal, sončnih očal z dioptrijo, progresivnih očal ali drugih očal iz naše ponudbe v skupni vrednosti nad 100 €. Bona ni mogoče zamenjati za gotovino. Popusti se ne seštevajo. Veljavnost bona je 1 mesec od prenosa.

    Obiščite nas na Dalmatinovi 11 v centru Ljubljane