Učenje o uporabi in negi kontaktnih leč


Uvajanje v oporabo kontaktnih leč


V naši Optiki Oblak izvajamo strokovno učenje o uporabi in negi kontaktnih leč. Učenje priporočamo začetnim uporabnikom in tistim, ki se soočate s težavami pri nošenju kontaktnih leč.


Učenje oz. uvajanje v uporabo kontaktnih leč poteka v sledečih korakih:


1. Najprej opravite očesni pregled z našim optometristom, ki določi dioptrijo in vrsto testih kontaktnih leč.

2. Sledi higiena oz. umivanje rok.

3. Nato naša medicinska sestra, ki je strokovnjakinja za uporabo in učenje o kontaktnih lečah, predstavi katere vrste kontaktnih leč obstajajo in obrazloži kakšne so izbrane kontaktne leče, ki jih je predlagal optometrist.

4. Sledijo napotki za higieno in nego kontaktnih leč in prikaz čiščenja kontaktnih leč. Čiščenje preizkusi tudi učenec.

5. Nato naša strokovnjakinja prikaže, kako se vstavi kontaktna leča v oko.

6. Učenec nato sam preizkusi vstavljanje testne kontaktne leče. Testiranje traja toliko časa, da učenec uspešno vstavi kontaktno lečo v oko.

7. Sledi razlaga o nošenju kontaktnih leč. Ta čas je namenjen tudi privajanju na kontaktno lečo, da izgine prvi neprijeten občutek in oko sprejme dioptrijo in novo vidno polje.

8. Nato sledi prikaz odstranitve kontaktne leče.

9. Učenec nato sam odstrani kontaktno lečo.

10. Na koncu ponovimo vstavitev testnih kontaktnih leč, s katerimi pa učenec tudi odide domov.


Po enem tednu nošenja testnih kontaktnih leč, sledi drugi optometristični pregled. Optometrist preveri ali je oko sprejelo kontaktno lečo in ali je dioptrija ustrezna. V kolikor je vse na mestu, se s tem zaključi učenje oz. uvajanje. Po želji, se lahko pri nas opravi še nakup kontaktnih leč.Učenje o uporabi in negi kontaktnih leč zajema prvi optometristični pregled, učenje o uporabi in negi kontaktnih leč, ter drugi optometristični pregled*. V uvajanje je vključen tudi par testnih kontaktnih leč in testna tekočina za shranjevanje in čiščenje kontaktnih leč.
Cena za paket je 60,00 EUR.


* V kolikor se stranka po enem tednu ne privadi na predlagane testne kontaktne leče, predpišemo nove. Po enem tednu opravimo ponovni optometristični pregled.Naročilo na očesni pregledSorodni članki:

- Navodila za uporabo kontaktnih leč

- Vrste kontaktnih leč