facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

Učenje o uporabi in negi kontaktnih leč

Uvajanje v oporabo kontaktnih leč

V naši Optiki Oblak izvajamo strokovno učenje o uporabi in negi kontaktnih leč. Učenje svetujemo začetnim uporabnikom in tistim, ki se soočate s težavami pri nošenju kontaktnih leč.

Učenje oz. uvajanje v uporabo kontaktnih leč poteka v sledečih korakih:

1. Najprej opravite očesni pregled z našim optometristom, ki določi dioptrijo in vrsto testih kontaktnih leč.

2. Sledi higiena oz. umivanje rok.

3. Nato optik, ki je strokovnjak za uporabo in učenje o kontaktnih lečah, predstavi katere vrste kontaktnih leč obstajajo in obrazloži kakšne so izbrane kontaktne leče, ki jih je predlagal optometrist.

4. Sledijo napotki za higieno in nego kontaktnih leč in prikaz čiščenja kontaktnih leč. Oseba v procesu učenja preizkusi prej omenjen proces.

5. Nato optik prikaže, kako se vstavi kontaktna leča v oko.

6. Oseba nato preizkuša vstavljanje testne kontaktne leče. Proces se izvaja, da oseba uspešno osvoji vstavljanje kontaktnih leč v očesi.

7. Sledi razlaga o nošenju kontaktnih leč. Ta čas je namenjen tudi privajanju na kontaktno lečo, da oko sprejme lečo, dioptrijo in novo vidno polje.

8. Nato sledi prikaz odstranitve kontaktne leče.

9. Oseba gre nato skozi proces odstranjevanja kontaktnih leč.

10. Na koncu ponovimo vstavitev testnih kontaktnih leč, s katerimi oseba lahko zapusti optiko.

Po enem tednu nošenja testnih kontaktnih leč, sledi drugi optometristični pregled. Optometrist preveri ali je oko sprejelo kontaktno lečo in ali je dioptrija ustrezna. V kolikor je vredu, se s tem zaključi učenje oz. uvajanje. Po želji, se lahko pri nas opravi še nakup kontaktnih leč.

Učenje o uporabi in negi kontaktnih leč zajema prvi optometristični pregled, učenje o uporabi in negi kontaktnih leč, ter drugi optometristični pregled*. V uvajanje je vključen tudi par testnih kontaktnih leč in testna tekočina za shranjevanje in čiščenje kontaktnih leč.
Cena za paket je 80,00 EUR.

* V kolikor se stranka po enem tednu ne privadi na predlagane testne kontaktne leče, predpišemo nove. Po enem tednu opravimo ponovni optometristični pregled.