facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

Progresivna očala

Vprašanja in odgovori

Kaj so progresivna očala?

Progresivna stekla nam omogočajo oster pogled na bližino in daljavo s samo enimi očali. Pogosto progresivna očala imenujemo tudi multifokalna ali večžariščna očala. Pri progresivnih očalih je zgornji del stekla namenjen daljavi, spodnji pa branju. Dioptrija se med bližino in daljavo stopnjuje postopoma, neprekinjeno, brez črte ali vidne prelomnice. Vmesni vid nam pomaga pri gledanju predmetov na vmesni razdalji, naprimer pri delu z računalnikom.

Kako vem, katera progresivna očala so prava zame?

Naša izkušena ekipa vas bo popeljala skozi različne možnosti in vam priporočila prava stekla, glede na vaš življenjski slog in uporabo očal. V optiki povprašajte za dodatne informacije.

Ali lahko progresivna oz. multifokalna stekla nosim na katerem koli okvirju?

Naš optik vas bo z veseljem popeljal skozi različne modele in velikosti okvirjev, ki so primerni za vaša multifokalna stekla. V Optiki Oblak imamo raznovrstno ponudbo okvirjev primernih za multifokalna stekla.

Slišal/a sem, da se je na multifokalna stekla težko navaditi – je to res?

Ljudje se na multifokalna stekla zelo različno navajajo, zato je izkušnja enega morda povsem drugačna od izkušnje nekoga drugega. Svetovali vam bomo, kako se lažje prilagoditi progresivnim steklom in jih najbolje izkoristiti, kar vam bo pomagalo pri privajanju nanje. Poleg tega pri izdelavi multifokalnih stekel uporabljamo najnovejšo tehnologijo in dandanes se je nanje veliko lažje navaditi, kot pa na nekatere modele iz preteklosti.

Pri navajanju na progresivna očala ne smemo pozabiti na pravilno določeno dioptrijo, ki je prvi pogoj za izdelavo ustreznih progresivnih stekel. V naši optiki vam nudimo celostno oskrbo; strokoven očesni pregled ter natančno izdelavo progresivnih očal, kar zagotavlja uspešno in lahko navajanje.

Ali so progresivna očala draga?

Nudimo več različnih kategorij progresivnih oz. multifokalnih stekel, ki odgovarjajo vsakemu žepu. Progresivna očala so sicer dražja od navadnih očal, a nadomestijo dvoje navadna očala – za gledanje na daleč in blizu. Tako je cena primerljiva in varira glede na želje in potrebe posameznika.

Kaj so delovna progresivna očala?

Delovna progresivna očala so namenjena intenzivnemu pisarniškemu delu z računalnikom. V zgornjem delu imajo stekla široko vidno polje, ki omogočajo oster pogled do razdalje dveh metrov, skrajno spodnji del pa omogoča dober vid drobnega tiska. Široko polje po sredini stekla nam omogoča dober vid na računalniški zaslon. Dioptrijo je mogoče prilagoditi vašim potrebam glede na razdalje v vašem delovnem okolju.

Več vsebine pa na strani DELOVNA PROGRESIVNA OČALA.

Kaj so bifokalna očala?

Bifokalna stekla so bila pred razvojem multifokalnih očal rešitev za gledanje na daleč in blizu. Pri bifoklanih očalih sta bližina in daljava narejeni iz dveh ločenih delov, skupaj pa sta spojeni v eno steklo. Zaradi tega je vidna črtica, ki je nek mejnik med poljem za daljavo in bližino. To so torej očala z dvožariščnimi ali bifokalnimi stekli. Tako kot pri progresivnih, služijo za gledanje na blizu in daleč. Bifokalna stekla so sestavljena iz večjega segmenta za gledanje na daljavo in manjšega za gledanje na blizu.

Bifokalna očala so zaradi nižje cene dobra alternativa progresivnim očalom, še posebej so dobrodošla starejšim uporabnikom, saj je prilagajanje na očala bolj enostavno.

Za dodatne informacije, očesni pregled in točni izračun progresivnih očal, vabljeni v Optiko Oblak v centru Ljubljane. Glede na vaše želje in dioptrijo vam bomo predlagali najboljšo izbiro progresivnih stekel in korekcijski okvir. V kolikor pa imate izbrani dioptrijski okvir, vam bomo natančno izdelali le progresivna stekla. Vabljeni!

GARANCIJA

Da se navadite na progresivna oz. multifokalna stekla, traja nekaj časa, zato vam v Optiki Oblak nudimo, da očala za 60 dni poskusno nosite brez kakršne koli obveznosti. Če se nanje ne boste mogli navaditi, lahko multifokalna stekla zamenjate za bifokalna ali za dvoje očal – ene za gledanje na daleč in druge za branje – poleg tega pa vam bomo tudi povrnili razliko v ceni.