Otroška očala za računalnik

brez dioptrije


Računalniška očala za otroke


Vsakodnevno gledanje v ekrane računalnikov in pametnih telefonov ter igranje igric močno vpliva na otroške oči. Kot pri odraslih se otroške oči soočajo z digitalnim stresom, sindromom računalniškega vida in izgorelimi očmi. Otroške oči pesti tudi sindrom suhih oči, zato prihaja do simptomov solzenja, praskanja in srbenja v očeh.


Otroci kažejo obremenjenost in utrujenost oči skozi kretnje mencanje očesa, intenzivno mežikajo, se približujejo ekranu le na par centimetrov razdalje in pojavlja se jim trzanje veke. Rdeče oči, kljuvanje v očeh, bliskanje pred očmi ali pike pred očmi so tudi pogosti znaki izgorelih in preobremenjenih oči.


NanoVista očala za računalnik

Vidni stres je postal stalnica pri otrokih, še posebej sedaj, ko delajo šolo na daljavo. Poleg umetne modre svetlobe, ki prihaja iz digitalnih zaslonov, otroške oči bremeni tudi LED svetloba, ki bazira na umetni modri svetlobi. Danes je večina domov in učilnic nasičenih z LED svetili, torej umetno modro svetlobo, ki sicer stimulira možgane, da so aktivni, a hkrati povzroča preobremenjenost in stres.


Zaščitna očala za računalnik učinkovito preprečujejo vhod umetne modre svetlobe, ki spravlja otroške oči in telo v neravnovesje. Z računalniškimi očali pomagamo otroku do rednega in nemotenega spanca, zmanjšamo ali izničimo simptome digitalnega stresa in sindroma računalniškega vida, ter odpravimo slabo počutje in utrujenost.


Svetovno priznani proizvajalec otroških očal NanoVista v bogati kolekciji ponuja vrhunska otroška računalniška očala BREZ dioptrije. Na voljo imamo dva modela, Pro-booster in Pro-gamer za starostno skupino 6-14 let. Slike modelov si oglejte v spodnji galeriji. Očala lahko kupite v naši optiki ali spletni trgovini.


External link opens in new tab or windowSpletna trgovina Optika OblakV kolikor ima vaš otrok dioptrijo in bi želeli, da nosi očala za računalnik, potem svetujemo, da najprej opravite očesni pregled pri našem optometristu in šele nato naročite računalniška očala z dioptrijo.

Naročilo na očesni pregled


Sorodni članki:

- Digitalni stres

- Sindrom računalniškega vida

- Očala za računalnik

- Očesni pregled za digitalne otroke

- Kako preprečiti suhe oči

- Vaje za oči


NanoVista računalniška očala za otroke

 

Katalog slik otroških očal za računalnik brez dioptrije NanoVista


Pod vsako sliko je redna maloprodajna cena. Vse cene imajo vključen DDV.


 

 Obiščite nas na Dalmatinovi 11

v centru Ljubljane


Optika Oblak