facebook tool img

Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

v Ljubljani

Očala za zobozdravnike, kirurge, zlatarje, urarje in druge tehnične delavce

Nekateri poklici zahtevajo namenska delovna očala, ki odgovarjajo naravi poklica. Poklici, ki zahtevajo delovna očala, ki skrbijo za natančnost na kratkih razdaljah in hkrati dobro vidljivost v daljino, so na primer zobozdravniki, laboranti in tehnični delavci, kirurgi, zlatarji, urarji in vsi drugi, ki imajo fokus na bližino in soočasno potrebujejo jasen pogled v daljino.

Zdravstveni delavci, ki imajo natančno delo na bližino in imajo dioptrijo na daleč, potrebujejo ustrezna delovna očala, ki pokrivajo široko vidno polje in hkrati hitro in učinkovito menjajo pogled iz daleč na blizu in obratno.

T.i. očala za zobozdravnike so dvožariščna, bifokalna očala. Kot je razvidno na sliki, so očala razdeljena po dolžini očalne leče, spodaj za bližino in zgoraj za daljino. Le-take očalne leče omogočajo optimalno vidno polje na dveh različnih razdaljah.

Delovna očala na sliki so narejena za precizno delo na bližini in skrbijo za maksimalno razširjeno vidno polje na dveh razdaljah.

Delovna bifokalna očala imajo poleg dvožariščne leče tudi trdi sloj proti praskam, ki so v omenjenih poklicih lahko posledica letečih trdih delcev, na primer okruškov zob. Namenska zobozdravniška očala imajo najbolj trpežna stekla, zato so izjemno obstojna.

V naši Optiki Oblak izdelujemo delovna očala za različne poklice. Še posebej smo specializirani za delovna bifokalna očala, kot so očala za zobozdravnike.

Pri nas poskrbimo za celotni paket; pravilno izmerjeno dioptrijo, vrhunske očalne leče, udobne in lahke dioptrijske okvirje ter kakovostno izdelavo očal.

Vabljeni na temeljit očesni pregled in strokovni posvet ter izdelavo namenskih delovnih očal.