Mehke kontaktne leče
1-dnevne kontaktne leče za enkratno uporabo


1-dnevne kontaktne leče so namenjene za en dan, za enkratno uporabo. Po koncu dneva kontaktno lečo zavržemo, naslednji dan pa ponovno odpremo novo in svežo kontaktno lečo. Iz tega razloga so primerne za vse uporabnike, ki sicer nosijo očala a se občasno ukvarjajo s športom ali pa si želijo odmor od očal. Čez poletje so primerne za uporabo s sončnimi očali, ker ni potrebno izdelati sončnih očal z dioptrijo.


V naši Optiki Oblak imamo sledečo ponudbo:


1-Day Acuvue Moist


Kontaktne leče 1•DAY ACUVUE ® MOIST™ so kontaktne leče za enkratno uporabo podjetja Johnson & Johnson, ki so namenjene ohranjaju vlažnosti in svežine vaših oči ves dan. Če kontaktne leče že uporabljate ali pa razmišljate, da bi jih začeli uporabljati, vam 1•DAY ACUVUE® MOIST™ nudijo svobodo in dolgotrajno udobje leče, ki jo nosite cez dan in zavržete ob koncu dneva. V paketu je 30 leč.


1-Day Acuvue Moist for Astigmatism


1-Day Acuvue Moist for Astigmatism so mehke dnevne kontaktne leče za korekcijo astigmatizma.

Dolgotrajno udobje zagotavlja Lancreon tehnologija, kivključuje material etafilcon A, ki se zelo dobro veže z vodo in vsebuje vlažilno sredstvo podobno naravnim solzam. Tako ohranja leče vlažne, kar zagotavlja očem celodnevni občutek svežine in udobja. Tehnologija pospešene stabilizacije ASD omogoča hitro namestitev in izkorišča naravno moč mežikanja ter tako ohranja pravilno orientacijo leče, kar je pogoj za jasen in stabilen vid. Leče zagotavljajo tudi UV zaščito. V paketu je 30 leč.


1-Day Acuvue TruEye


Sodoben življenjski slog zelo vpliva na zdravje vaših oči. Nove kontaktne leče blagovne znamke 1•DAY ACUVUE® TruEye™ so leče za enkratno uporabo, oblikovane posebno za potrebe mestnega življenja in zdravja vaših oči. Imajo najvišjo stopnjo UV zaščite, pri dnevnih lečah 97% UVA in 99% UVB, pretok kisika na roženico pri uporabi leče pa je 98%.


* Kontaktne leče TruEye gredo z letom 2020 iz prodaje. Nadomestile jih bodo lečke Oasys 1-day with HydraLuxe.


Acuvue Oasys 1-day with HydraLuxe


Oasys with HydraLuxe™ je kontaktna leča, ki ima lastnosti solz, ki delujejo z vašim naravnim solznim filmom, kar zagotavlja celodnevno udobje. Lečka omogoča izjemno zmogljivost in pomaga, da je občutek utrujenih oči stvar preteklosti. Ima najvišjo raven zaščite pred UV žarki in je prilagojena osebam, ki dolge ure preživijo ob digitalnih napravah.


Kontaktne leče Acuvue Oasys with HydraLuxe™ za enkratno uporabo so na voljo v priročnih 90-dnevnih pakiranjih.


Focus Dailies AquaComfort Plus


Focus Dailies All Day Comfort so mehke kontaktne leče za enkratno uporabo. Izdelane so iz materiala Nelfilcona A s substanco PVA, ki se ponavadi uporablja v očesnih kapljicah za vlaženje oči. Z vsakim mežikom očesa se substanca sprošča in zagotavlja lečo vlažno, kar omogoča udobno nošenje preko celega dne. Primerne so za občutljive oči, saj so izredno udobne. Njihova uporaba je preprosta saj jih po uporabi enostavno odvržemo. V paketu je 30 leč.


Focus Dailies for Astigmatism


Focus Dailies Toric All Day Comfort so mehke dnevne kontaktne leče za korekcijo astigmatizma. Torične leče zaradi svoje oblike (dve sprednji tanki coni in torično ozadje) zagotavljajo dobro dinamično ravnotežje. Lečo je zato mogoče hitro in enostavno namestiti. Premer leče - 14.20 mm zagotavlja njeno stabilnost, ki se odraža v skladnem in stabilnem vidu. V paketu je 30 leč.


Focus Dailies Progressive


Focus Dailies Progressives so multifokalne dnevne leče. Omogočajo nemoten in kakovosten vid pri vseh razdaljah. Predstavljajo najenostavnejši način uporabe kontaktnih leč in so posebej primerne za tiste, ki leče nosijo le občasno. Poleg tega ne potrebujete tekočine za čiščenje in vzdrževanje. 


14-dnevne kontaktne leče


14-dnevne kontaktne leče so namenjene nošenju 14 dni od odprtja. Kontaktno lečo se na koncu dneva odstrani, očisti in shrani v posodico namenjeno kontaktnim lečam. 14-dnevne lečke so namenjene rednim uporabnikom, ki nosijo kontaktne leče vsak dan ali pa vsaj 3-4 dni na teden. Prednost 14-dnevnih kontaktnih leč je, da so lahko več ur na dan v očesu. Večina uporabnikov jih nosi med 12 in 16 ur na dan. V primerjavi z dnevnimi lečami so bolj primerne za večurno nošnje zaradi nižje vsebnosti vode.


V naši Optiki Oblak imamo sledečo ponudbo:


Acuvue Oasys with Hydraclear


Nove 14 dnevne mehke kontaktne leče Acuvue Oasys so izdelane iz popolnoma novega materiala (Senofilcon A) in s pomočjo zaščitene tehnologije Hydraclear Plus. S to tehnologijo se leči doda večja količina vlažilnega elementa, kar jo naredi bolj vlažno in bolj gladko. Vlažnost in gladkost leče omogoča uporabniku izredno udobje tudi v najbolj zahtevnih pogojih nošenja kontaktnih leč, kot so centralno ogrevani prostori, klimatizirani prostori, zakajeni prostori, intenzivnim delom pred računalnikom..ipd. Leče so namenjene dnevnemu (14 dni) ali podaljšanemu nošenju (7 dni in noči).


Acuvue Oasys with Hydraclear for Astigmatism


Acuvue Oasys for Astigmatism so nove torične leče za korekcijo astigmatizma. Njihove lastnosti so podobne sferičnim lečah Acuvue Oasys. Izdelane so s pomočjo patentirane tehnologije, ki doseže, da so leče gladke, mehke in udobne. Imajo tudi najvišjo UV zaščito v primerjavi z vsemi toričnimi lečami, ki so trenutno na tržišču. Leče so potrjene za dnevno (14-dnevno nošenje) in podaljšano nošenje (6 noči / 7 dni).


Acuvue Oasys with Transitions


Kontaktne leče Acuvue® Oasys With Transitions™ Light Intelligent Technology™ so najnovejša inovacija na področju kontaktnih leč, ki poskrbi, da lečke samodejno potemnijo, ko ste izpostavljeni močni dnevni svetlobi.


Oasys with Transitions so prve take vrste kontaktne leče -  fotoobčutljive kontaktne leče, ki temnijo na svetlobi in nudijo najvišjo raven zaščite pred UV žarki, vključno 100% zaščito pred UVB žarki. Lečke potemnijo v manj kot minuti, nazaj pa zbledijo v približno 90 sekundah, ko niste več izpostavljeni močni svetlobi.


Vprašajte v naši optiki za testne kontaktne leče Oasys with Transitions.


* Lečke razumejo svetlobo in poskrbijo za manj mežikanja, ki nastaja zaradi reakcije na ostro svetlobo. Zato so enkratna rešitev za voznike, saj poskrbijo za manj bleščanja in preprečijo zaslepitve, ki jih povzročajo močne luči.


Kontaktne leče Premio


Menicon Premio so 14-dnevne mehke kontaktne leče iz najnovejšega silikon- hidrogelnega materiala tretje generacije Asmofilcon A, ki ga odlikuje visoka prepustnost za kisik in velika vsebnost vode po vsej površini kontaktne leče, ne glede na njeno dioptrijo. Kontaktne leče PremiO so dobro hidrirane, gladke in roženici omogočajo visoko prehranjenost s kisikom. Namenjene so vsem, ki nosijo kontaktne leče skozi ves dan oz. tudi ponoči in jim je udobje pri nošenju kontaktnih leč zelo pomembno. V embalaži je 6 kontaktnih leč.

 

Premio for Astigmatism


Lečke Premio za astigmatizem so zasnovane tako, da se odlično prilegajo anatomiji veke in s tem je poskrbljeno tudi za njihovo odlično stabilizacijo, ki vodi do izjemnih vizualnih zmogljivosti. MeniSilk & Nanogloss tehnologiji sta uspeli uravnotežiti vpliv obeh sestavin na oko: hidrogelne sestavine, ki ima lastnost zadrževanja vode in zato ohrani enako vsebnost vode ves čas nošenja in silikonske sestavine, ki jo v kisikovi komori obdelajo s kisikom in ozonom, da postane enakomerno gladka in odporna proti odlaganju nečistoč. Ta preboj v tehnologiji omogoča bolnikom z astigmatizmom udoben in naraven vid ves dan.


Mesečne kontaktne leče


Mesečne kontaktne leče so namenjene dnevnemu nošenju 30 dni od odprtja. Kontaktno lečo se na koncu dneva odstrani, očisti in shrani v posodico namenjeno kontaktnim lečam. Mesečne leče so namenjene rednim uporabnikom, ki nosijo kontaktne leče vsak dan ali pa vsaj 3-4 dni na teden. Prednost mesečnih leč je, da so lahko več ur na dan v očesu. Večina uporabnikov jih nosi med 12 in 16 ur na dan. V primerjavi z dnevnimi lečami so bolj primerne za večurno nošnje zaradi nižje vsebnosti vode. Mesečne kontaktne leče so najbolj prodajane leče na svetu.


V naši Optiki Oblak imamo sledečo ponudbo:Biofinity CooperVision


Biofinity so ene vodilnih kontaktnih leč izdelane iz silikonskega hidrogela tretje generacije, ki zahvaljujoč Aquaform tehnologiji nase veže 50% vode. Rezultat tega je mehkejša in prožnejša leča, ki omogoča udobje ves čas nošenja. Material prepušča količino kisika, ki je višja od standardne, zato so oči bolj bele, neprekinjeno nošenje leč pa je varno in zdravo. Prednost kontaktnih leč Biofinity je v njihovi obliki, zaobljenih robovih leč, hkrati pa ponujajo povišano odpornost proti zbiranju nesnage.


Clariti CooperVision


Clariti so mesečne kontaktne leče iz silikonskega hidrogela. Odlikuje jih:


 • visoka prepustnost za kisik,
 • izdelava brez površinske obdelave,
 • nizek modul predstavlja mehkejšo lečo,
 • asferična hrbtna površina in zabrisana izvedba roba,
 • postopek izdelave Advanced edge Technology (AET),
 • visoka uspešnost pri ponovnem vstavljanju,
 • zaščita pred žarki UVA in UVB.

 

Roženici zagotavljajo več kisika in posledično večjo mero ugodja in varnosti. Na voljo so izključno pri optikih in okulistih.


Avaira Vitality


Kontaktne leče CooperVision® Avaira Vitality so izdelane iz edinstvenih tehnološko naprednih materialov, ki vašim očem omogočajo dihanje in zagotavljajo naravno vlažnost za trajno udobje skozi ves dan in skozi celotno življenjsko dobo leče. Kot dodatno prednost nudijo zaščito pred škodljivimi UV žarki.


Prvine lečk Avaira Vitality so:

 • mehkost in prožnost – primerne za različne potrebe,
 • narejene so iz silikonskega hidrogela z zaščito pred UV žarki,
 • imajo naravno sposobnost vlaženja, zaradi česar je manj verjetno, da boste potrebovali dodatne vlažilne kapljice.

PureVision 2 HD


PureVision 2HD so mehke mesečne kontaktne leče z inovativno zasnovano High Definition optiko, ki zagotavlja posebno dobro vidljivost v slabših svetlobnih pogojih ter zmanjša bleščanje in motnost slike.


Posebnost leč je tudi posebno oblikovan tanek, zaokoržen rob, ki omogoča gladek in nežen prehod med lečo in očesom, kar zagotavlja še večje udobje nošenja. Leče so izdelane iz silikon-hidrogela balafilcon A, ki ga odlikuje visoka propustnost kisika, zato so leče primerne tudi za 30 dnevno neprekinjeno nošenje.


Air Optix Aqua


Kontaktne leče Ciba Vision Air Optix® Aqua so sferične mesečne leče iz silikon hidrogela za običajne dioptrije. Znane so po visoki prepustnosti za kisik -138 Dk/t in posebni vlažilni učinkovini, ki prinaša novo raven udobja pri nošnji. Primerne so za osebe z običajno dioptrijo, brez cilindra ali presbiopije. V embalaži so 3 leče.


Air Optix Aqua for Astigmatism


Kontaktne leče Ciba Vision Air Optix® Astigmatism so torične leče iz silikonskega hidrogela lotrafilcona B,ki je podoben spužvi in čigar struktura omogoča ločen transport kisika in vode Primerne so za ljudi z običajno dioptrijo in cilindrom. Leče so zaradi ultra tanke plasti vode na površini odlično navlažene in preprečujejo lepljenje depozitov na lečo.


Posebeno tehnološko oblikovanje leče, t.i. 8/4 stabilizacijski dizajn, omogoča:


 • široko optično polje,
 • stabilnost leče na očesu,
 • povečan prehod kisika na spodnjem delu leče in minimalna interakcija leče s spodnjo veko,
 • konstantno tanki robovi leče.


Air Optix Aqua Progressive


Nove kontaktne leče Ciba Vision Air Optix® Multifocal zagotavljajo odličen vid na bližino (branje), srednjo razdaljo (delo z računalnikom) in daljavo (vožnja avtomobila). Primerne so za osebe z nastajajočo presbiopijo oziroma tiste, ki imajo presbiopijo dlje časa in želijo napredovati z nošnjo kontaktnih leč.


Leče so izdelane iz silikonskega hidrogela, ki prepušča do 5-krat več kisika kot tradicionalni hidrogeli. Sestavljena je iz treh con (za bližino, srednje daljave in daljavo), oblika "Precision Transition" omogoča mehak prehod iz centra leče, kjer je cona za bližino, preko srednje daljave do roba leče, kjer je cona za daljavo. Na voljo so kar v treh adicijah! V embalaži so 3 leče.


Night & Day


Kontaktne leče Ciba Vision Air Optix® Night&Day so posebna kategorija mehkih kontaktnih leč z izjemno prepustnostjo za kisik. Uporabljajo se za optično korekcijo vida oseb z zdravimi očmi in minimalnim astigmatizmom, ki ne vpliva na vid. Izdelane so iz edinstvenega silikonskega hidrogela lotrafilkona A, pri katerem plini (kisik) prehajajo skozi fluorosiloksan in ne vodo. Leče so zaradi ultratanke plasti vode na površini visoko odporne pred nalaganjem depozitov, ki jih sicer niti z uporabo čistil za leče ne moremo odstraniti. Poleg tega plast hidrogela omogoča dobro gibanje leč in pozitivno vpliva na lastnosti rokovanja. Leče Air Optix Night&Day tudi med spanjem ne predstavljajo ovire za prehod zraka.


Najbolj primerne so za uporabnike, ki:


 • želijo visoko prepustne mehke mesečne leče za zdrav videz,
 • želijo vidno udobje 24-ur na dan,
 • želijo fleksibilnost, da lahko z lečami spijo,
 • se soočajo z znaki ali simptomi roženičnega pomanjkanja kisika,
 • so prenehali z nošnjo leč zaradi neudobja ali roženičnega pomanjkanja kisika,
 • želijo kontaktne leče nositi cel dan in še dlje časa.Vse predstavljene kontaktne leče imamo na zalogi in jih lahko naročite preko telefona 01 43 05 086 vsak dan od ponedeljeka do peteka med 9:00 - 17:00 uro. Ali pa nam pište na e-naslov optikas.com@gmail.com in oddate naročilo.

Kontaktne leče nato prevzate v naši Optiki Oblak na Dalmatinovi 11 v centru Ljubljane ali pa vam jih pošljemo domov po pošti.Za dodatna vprašanja in temeljit očesni pregled ter učenje o uporabi kontaktnih leč vabljeni v našo optiko.Naročilo na očesni pregledSorodni članki:

- Vrste kontaktnih leč

- Vrste tekočin za kontaktne leče

- Navodila za uporabo kontaktnih leč

- Morebitne težave pri uporabi kontaktnih leč

- Otroci in kontaktne leče